10 napos helyett 24 órás ügyintézés? Köszi, blockchain technológia!

Share on facebook
Share on email

Sokan kérdezik, mi mindenre jó a blockchain technológia. Például lerövidíti és egyszerűbbé teszi az adminisztrációt, ahogy a következő rövid történetből is látszik.

A brit / hongkongi HSBC például első pénzintézetként használt nagy sikerrel blockchaintechnológiát egy kereskedésfinanszírozási ügylet lebonyolításához.

Biztonságos és gyors megoldás

Első lépésként a pénzintézet egy akkreditívet, azaz fizetési ígéretet adott ki a Cargill nevű amerikai mezőgazdasági vállalatnak.

Ezután ezt az akkreditívet eljuttatták a holland ING-hez. Erre azért volt szükség, hogy ezzel garantálják a pénzintézetek a fizetést, amint a feltételek adottak lesznek. A tranzakció főszereplője egyébként egy Argentínából Malajziába leszállított szójababszállítmány volt. A folyamat hatékonysága azonban sokakat meglepett.

10 napos helyett 24 órás ügyintézés

Általában egy ilyen tranzakció lepapírozása, leügyintézése akár 10 napig is eltarthat. A blockchain technológiának köszönhetően azonban ez az idő nem hogy lerövidült, de radikálisan lecsökkent, hiszen 10 nap helyett mindössze 24 óra alatt minden papírmunkát letudtak a felek, amely az ügylet sikerességéhez, jogszerűségéhez kellett.

Hogy lehetséges mindez?

A blockchain technológiának hála több számítógépen is tárolhatjuk az adatokat, és ennek a nyilvános, megosztott főkönyvnek köszönhetően a tranzakció résztvevői gyorsabban férhetnek hozzá az adatokhoz. Így lett a 10 napos ügyletből 24 órás tranzakció.

Forrás: https://www.cnbc.com/2018/05/14/hsbc-makes-worlds-first-trade-finance-transaction-using-blockchain.html

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató