Bulgária kormánya nyomoz a crypto-tőzsdék befektetőinek nyeresége után

Share on facebook
Share on email

A Nemzeti Bevételi Ügynökség (NRA) a kriptopénzeket pénzügyi eszközöknek minősítette, amelyek után 10% -os nyereségadó fizetendő, amelyet a kereskedőknek évente közzé kell tenniük.

Bulgária kriptográfiai adójának két fő problémája

Japánhoz hasonlóan a meglévő befektetési eszközök irányításához használt, ugyanazon politikákat alkalmazó NRA szabályozása során a fő probléma az, hogy nem veszi figyelembe a feltörekvő eszközosztály vad volatilitását.

A kriptopénzek még mindig a gyerekcipőben járnak, és az olyan domináns digitális eszközök, mint a Bitcoin és Ethereum, még mindig 5-15 százalékos napi mozgásokat mutatnak. Az elmúlt két hónapban akár 44 százalékos elmozdulás is mérhető volt egyes eszközöknél.

Ezért, ha egy bulgáriai befektetőnek évente meg kell adnia nyereségét, mielőtt a crypto-részvényeket ki kellene fizetni, a következő év jelentős negatív hozamot eredményezhet a befektető számára.

A japán jogalkotók javaslatot tettek egy, a kriptopénzekre vonatkozó törvényjavaslatra, mivel a crypto-piacon a befektetők gyakran évről évre váratlan volatilitást látnak.

A bolgár hatóságok a crypto-eszközöket is névtelennek tartják, és azt mondták, hogy a befektetők könnyen megkerülhetik az adókat a crypto-piacon.

Azonban a közhiedelemmel ellentétben, a titkos eszközök nem anonimek. A Bitcoin, Ethereum és más nagy titkosító eszközök által használt nyilvános blokkhálózat lehetővé teszi, hogy bárki a hálózaton követhesse a tranzakciókat és a pénztárcákat.

A szabályozott kriptopénz  csere által integrált Know Your Customer (KYC) és a pénzmosás elleni rendszerek (AML) elől rendkívül nehéz elrejteni vagy korlátozni a hatósági tranzakciókat.

A rossz megközelítés károsíthatja a helyi crypto-ökoszisztémát

A 10 százalékos nyereségadó viszonylag alacsony adókulcs a vezető crypto-piacokon, mint Japán és az Egyesült Államok

Az agresszív megközelítés ugyanakkor több ezer felhasználó tranzakciós történetének rövid időn belüli felbontásához jelentős szabályozási nyomást jelenthet az induló vállalkozások számára.

A bolgár hatóságok hatékony megközelítése, figyelembe véve a crypto-hozamok alacsony adókulcsát, a csereprogramokkal és a befektetőkkel való polgári módon való együttműködés lenne annak biztosítása érdekében, hogy a helyi kriptopénz árfolyampiacot ne sértsék meg az NRA kezdeményezései.

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató