Gazdasági válságra a kriptopénz a megoldás?

Share on facebook
Share on email

Legalábbis Ron Paul, egykori amerikai kongresszusi képviselő szerint, aki korábban még a kriptopénzek ellen emelt szót.

 

Az éles váltás oka, hogy egyre több sikeres kriptopénzes, illetve blokklánc technológiás befektetésről, kezdeményezésről bizonyosodhatott meg első kézből.

„Jön a következő válság, de van rá orvosság.”

A volt kongresszusi képviselő szerint hamarosan egy újabb gazdasági válsággal kell szembenéznie az emberiségnek. A megoldás pedig onnan jöhet, ahonnan korábban még Paul sem számított segítségre: a kriptopénzek világából. A volt képviselő úgy véli, a lehető leghamarabb mentesíteni kell a kriptopénzeket a jövedelemadó, valamint a rárakódó többi pénzügyi teher alól.

Véleménye szerint ugyanis az újabb gazdasági krízis csak úgy kerülhető el, ha minél szélesebb körben teszik elérhetővé az emberek számára az alternatív fizetőeszközöket.

Nem tetszenek neki a jegybankok

Ron Paul azt is elmondta, hogy a jegybankok a kamatlábak manipulálásával a gazdaság irányítóivá lépnek elő. „Az általuk előállított mesterséges gazdasági fellendülés végül egy újabb recesszióba sodorja a világot.” – tette hozzá. Ha pedig ez megtörténik, akkor az egyik ellenszer a kriptopénz lehet.

2017-ben még aranypárti volt

Akkoriban járta körbe a Twittert egy nem hivatalos közvélemény-kutatás, amely az emberek bizalmát mérte fel a kriptopénzek iránt (lásd a lenti képen).

„Valaki ad Neked 10 000 dollárt, de Te választod ki, miben akarod megkapni az ajándékod. Egyetlen feltétel van: tíz évig a megkapott formában kell tárolnod az ajándékod. Szóval, miben kérnéd az ajándékod?” – szólt a kutatás kérdése.

Az eredmény:

  • Federal Reserve címletek (2%)
  • arany (36%)
  • bitcoin (54%)
  • 10 év futamidejű USA államkötvény (8%)

A szavazás után Paul azt mondta, hogy a bitcoinnak nincsenek hosszú távon túl jó kilátásai. 2018 végére azonban az arany mellé már odatette a kriptovalutákat is, mint olyan eszközök, amelyek az emberek jólétét, biztonságát garantálják a jövőben.

Forrás: https://www.ccn.com/ex-bitcoin-skeptic-ron-paul-says-crypto-could-prevent-recession/

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

Újgenerációs fizetőeszköz,
a váltók digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató