GYIK

A kriptopénzekkel kapcsolatos legfontosabb kérdések, és érthető válaszaik

A Smart Crypto Note rendszere a blockchain technológiával létrehozott okos szerződések előre meghatározott szabályainak, programja szerint működik. Nyitott platform​, ami lehetővé teszi másoknak is a kripto eszközök segítségével való vagyon teremtést, amellyel  mindenki egy életre szóló “Okos fedezetet “ teremthet magának A Smart Crypto Note (SCN) ​rendszerében a rendhagyóeszköz a  kripto-csekk, azaz a CoverNote. A CoverNote működését három új kriptodeviza segíti: BiTHard, CovercasH és a CoverCoin.

Feltétel a minimum 18. életév betöltése, a regisztrációs adatok helyes megadása, az általános szerződési feltételek, az adatkezelési szabályzat ill. az emailben kapott visszaigazoló link elfogadása, lekattintása.

Minden regisztráció időbélyeget kap, aminek később jelentősége lesz.

A regisztráció ingyenes, ugyanakkor bármikor megváltozhat benned ez az elhatározás, mert ha megérted a rendszer elemeit akkor rá fogsz jönni, hogy akkor jársz a legjobban, ha beszerzel magadnak BTH-t, fedezeti kriptopénzt, melyet akár vásárlással, akár munkával meg tudsz szerezni. Te döntöd el, hogy melyik útját választod.

Itt válik fontossá a regisztráció időzításe, mert aki 0,01 Btc értékben vásárol BTH-t, az kap egy időbélyeget és ezért plusz kedvezményes lehetőségek nyílnak meg számára. Pl. lehetősége van akár részletekben kiegészíteni a vásárlását max.1 BTC értékig, vagy direktjeivel (általa regisztrált partnerek) csoportok kialakításával is elérhető ez, és akár 40x-es értékben kerülhet jóváírásra a BTH a vásárlónak.

Ahogy közeledünk a jegyzési időszakhoz (április 4-től május 28-ig), úgy csökken az előjegyzésben kapható BTH mennyiség.

A HARD egy ingyenes, rövid lejáratú (90 naptári nap), kupon jellegű kripto-eszköz a verifikáció (személyazonosítás=KYC/KYB) után a FreeHardból keletkezik. Ez váltódik át fedezeti kripto-eszközzé, a programozásnak köszönhetően. 1000 Hardonként átalakul 1000 BitHard-dá, azaz fedezeti kripto-eszközzé.

Az átalakulást követően bocsátható ki a Kripto-csekk, azaz CoverNote.

Jellemzői:

 • Alapjegyzési mennyiség: 1.080.000.000 db
 • kupon jellegű kripto-eszköz
 • Minden regisztráló 0,05 BTC értékben FreeHARD-ot kap,
 • A verifikáció után HARD-ban jelenik meg.
 • A rendszer automatikusan felajánlja a kibocsátandó 200 CoverNote-ot, melynek költsége fedezhető vele
 • A Hardok, majd a BitHardok mennyisége határozza meg a kibocsátható Kripto-csekk, azaz a CoverNote mennyiségét.

BiTHard egy fedezeti kripto-eszköz, mely korlátozott mennyiségben kibocsátott, lejárat nélküli, kriptopénz, amely CoverNote jegyzésére használható. Elnevezése arra utal, hogy a vásárló értéke jelenleg a Bitcoin árfolyamához kötött.

Jellemzői:

 • Alapjegyzési mennyiség: 4.320.000.000 db
 • Elszámoló deviza, fedezeti kriptopénz
 • Árfolyama egyenlőre a Bitcoinhoz kötött a DBA (azaz a Decentralizált Blockchain Alapú valós idejű árfolyam-szabályozás) hatályba lépéséig. A DBA indításának várható időpontja április 4-től.
 • Adható, vehető, Covercoin-ra váltható.

Fedezettel rendelkező új-generációs kripto-eszköz, a CSEKK digitalizált formája, egy fizetési ígérvény, mely 5% HARD vagy Bithard-ban fizetendő költséggel, alanyi jogon kiállítható.

Használata egyszerű, biztonságos és kamatmentes.    

A Smart Crypto Note intelligens rendszere 100%-ban garantálja a CoverNote lejáratkor történő kiegyenlítését.

Felhasználása:

 • Segítségével könnyen, gyorsan, közreműködő harmadik fél nélkül lehet megvalósítani nagy összegű beruházásokat, pl. ingatlan, autó…stb., áruk, szállítmányok halasztott fizetését, körbetartozások csökkentését.
 • A CoverNote egy olyan fedezettel rendelkező kriptocsekk, amely 5 évig lehet forgalomban. Rugalmas, mert 5 éven belül bármikor, és bármilyen ütemezésben kiegyenlíthető kamatmentesen, az eredeti kibocsátási értéken.
 • A kiegyenlítést BTC-ben vagy FIAT valutában (nemzeti valutában) is megteheted.

Határidős, 1 éves lejáratú kripto-eszköz, amely a CoverNote  lejárat előtti kifizetésével jön létre. Abban játszik szerepet, hogy a SCN rendszere stabilabban, kiegyensúlyozottabban működjön.

CoverCash jellemzői:

 • Csereeszköz
 • Kripto-eszköz
 • Adható-vehető
 • Felhasználható CoverNote kifizetésére, ilyenkor bevonásra kerül.
 • A CoverNote kibocsátásakor annak ellenértéke egy fedezeti alapba kerül, ahonnan lejáratkor garantáltan kiegyenlítésre kerül.
 • A CoverNote biztonságát a közösség is szavatolja. Mindazok, akik a CoverNote kibocsátásában, forgatásában részt vettek, mindannyian büntetőjogilag felelősek a kriptocsekk határidőre történő kifizetéséért.

A Smart Crypto Note (SCN) rendszerét fejleszti és menedzseli a Blockchain Solutions Zrt. A cég ezen kívül értékesítéssel, marketinggel, PR tevékenységgel, tartalomfejlesztéssel, rendezvények szervezésével, oktató anyagok kiadásával és oktatással foglalkozik. A cég tevékenységéről bővebb információk a www.blockchainsolutions.hu oldalon találhatók.

Mit jelent a Mentor Program?

Az SCN intelligens rendszerében a fizetőeszközök a Mentor Programban keletkeznek. Minden egyes új felhasználó regisztrálása (adatközlése), aktivitása (új felhasználók meghívása, verifikáció, altcoinok bevonása) új fizetőeszközöket generál.

A Smart Crypto Note tagsága, a fedezettel rendelkező fizetőeszköz (CoverNote) használóinak nemzetközi közössége, személyes ajánlás révén is bővül. Minden (akár csak ingyenesen) regisztrált felhasználó egy személyes ajánlói linket kap, amellyel jogosult másokat meghívni, mások regisztrációját elősegíteni. Ezt a tevékenységet az SCN úgy ismeri el, hogy digitális fizetőeszközöket (HARD-okat) ír jóvá a partnerek személyes fiókjában, a generált forgalom arányában, 20%-os mértékben. Ezek a HARD-ok a partner verifikációjáig (személyes beazonosításáig és fizetőképesség vizsgálatig) FReeHARD-ként vannak nyilvántartva.

Minden BiTHard vásárlás után 20% mértékben HARD kerül jóváírásra. (Kiegyenlítés: Bitcoinban)

Minden ingyenes, 0,05 BTC értékű regisztráció után 10 HARD kerül jóváírásra.

A Mentor Program egyéb jellemzői:

SCN mentorként egy új életpálya modellt választhatsz.

Ingyenes regisztrációval is elkezdhető.

Számítógéped, mobileszközöd segítségével karriert tudsz építeni az SCN Mentor Programjában.

Rendszeres szakmai képzés, elismerés.

Nem MLM rendszerben működik.

A személyes ajánlói link egy személyes weboldalra mutat, ahol az új tagok regisztrálni tudnak.

Értékesítésre, az SCN képviseletére nem jogosít fel a Mentor Program.

Az SCN rendszer használatának nem feltétele a Mentor Programban való részvétel.

A Smart Crypto Note a tagságát nemcsak a Mentor Program keretén belül, hanem egyéb módszerekkel is bővíti.

Ingyenes regisztráció esetén 1000 FreeHARD kerül jóváírásra a partner fiókban. A verifikációt (személyazonosítást – KYC/KYB) követően átalakul 1000 HARD-dá.

Azért kapnak partnereink HARD-ot, hogy kockázat mentesen letesztelhessék a rendszerünket. Az ajándék HARD-ból, kiállíthat 200 CoverNote-ot, kipróbálhatja a CoverStoc-kot, és akár ingyenesként jelentős vagyonra tud szert tenni 5-6 év alatt, ha követi a választott mentora javaslatait.

Ha fel akarja gyorsítani ezt a folyamatot, rövidebb idő alatt van szüksége komolyabb értékű kriptopénzre, akkor választhatja azt is, hogy BTH-t vásárol fedezetnek és a mentora segíteni fogja őt a szükséges lépésekben, hogy céljait korábban megvalósíthassa.

Nézzük ingyenesként milyen eredmény érhető el:

Ingyen kapott 1000 FreeHard. Verifikáció után 1000 HARD lesz. Ez felhasználható verifikációt követő 90 napig.

A verifikációt követően rendszer rögtön automatikusan megjelenít 200 CN-ot és kibocsátásra felajánlja az ügyfélnek. Ha az ügyfél ezt elfogadja (tehát megnyomja a CN-kiállítása gombot), akkor az 1000 HARD-ból 5% levonásra kerül.
Tehát marad 950 HARD a HARD-wallet-jében, és lesz 200 fedezetlen CN, melyet  csak a CoverStockon (belső tőzsde, piac) értékesithet, vásárlásra nem használhatja, mert nincs BTH fedezete.
(Amennyiben májusban 10.000 dollár a BTC és 275 Ft a dollár, akkor ez kb. 250.000 Ft értékű BTH-t jelent az ingyenes ügyfélnek)

¹KYC/KYB: Know Your Customer/Business partner
Értelmezése: privát ügyfelek és üzleti partnerek
 azonosítása, általában online megoldásokkal.

Az SCN rendszerében alanyi jogon  állítható ki a CoverNote annak a mértékében, hogy ki, mennyi BTH fedezettel rendelkezik.

Tehát, aki rendelkezik BTH-val, az rendelkezik vásárláshoz szükséges fedezettel, a CN kiállításakor aktuális árfolyamnak megfelelően. Ezért a rendszer 100%-os garanciát tud biztosítani a CoverNote elfogadójának, a blockchain-en rögzített okos szerződéssel, mivel a CoverNote kifizetéséig a vásárlás értékének megfelelő mennyiségű BTH fedezetet a rendszer zárolja.

FONTOS! Aki rendelkezik BTH-val, a jövőben mindig meg tudja vásárolni nagy értékű szükségleteit CoverNote kiállításával, mintegy kamatmentes, halasztott hatályú fizetéssel, amint a nemzetközi közösség tagjai  körében ez a megoldás egyre nagyobb népszerűséget élvez.

A BTH különösen kedvező áron megvásárolható a programozott árfolyamnövekedés előtti fázisban 2019. április 4-ig. A bevezetési kedvezménynek köszönhetően 20x-os mennyiségű BTH kerül jóváírásra 0,01-0,99 BTC-ért történő vásárlás esetén, de akár DUPLA prémium szorzó is érvényesíthető 1 BTC-s vásárláskor. (1 BTC=40.000 BTH), majd május 28-ig bezárólag heti szinten csökkenő szorzóval. Május 28-án áll be az 1BTC=1000 BTH a programozott árfolyamnövekedés miatt.

A BTH-t, a fedezeti kriptopénzt munkával is meg lehet teremteni, azoknak akiknek nem áll módjában vásárolni BTH-t.

A BiTHard a DBA innovációval, azaz Decentralizált Blockchain Alapú, valós idejű árfolyam szabályozási módszerrel egy olyan stabil árfolyamú, a nagyobb árfolyam-ingadozásoktól és az ezekből fakadó kockázatoktól mentes digitális kriptoeszköz lesz, amely hosszú távon biztonságos működést tesz lehetővé a rendszer használói számára.

Mi az a DBA?

Decentralizált Blockchain Alapú, valós idejű árfolyam szabályozás.

2019 április 4-től az alábbi 12 index határozza meg a BiTHard árfolyamát:

 •        Bitcoin index
 •        Kripto deviza index
 •        Altcoin index
 •        EUR index
 •        GBP index
 •        JPY index
 •        CNY index
 •        CHF index
 •        Arany index
 •        Ingatlan index
 •        Olaj index
 •        Tőzsde index

Az egyes indexek a 24 órás csúszó átlagukkal számítanak bele az árfolyamba, így biztosítva, hogy az esetleges spekulatív nagy mozgások ne befolyásolják a BiTHard árfolyamát.

Az indexeket és azok tartalmát évente felülvizsgáljuk a PricewaterhouseCoopers (PwC) ajánlása alapján. Változtatására évente egyszer kerül sor,  kivéve vismajor esetében (például megszűnik az Euró), amikor kötelező változtatni az adott indexen.

A PwC-től az SCN közössége havonta kapja meg az előző havi eredménykimutatást, annak elemzését és a következő hónapra várható prognózist.

Az, hogy melyik index milyen arányban befolyásolja az aktuális árfolyamot, az az SCN közösség tagjainak szavazatai alapján dől el.

A regisztráció ingyenes és kötelezettség mentes. A rendszer használata saját felelősségre történik. Ha egy ingyenesen regisztrált felhasználó verifikálja (beazonosítja) magát, majd az ingyenes regisztráció alkalmával kapott 0,05 BTC értékű HARD-al COVERNOTE-ot is kibocsát, akkor az már a kibocsátott érték arányában anyagi felelősséggel jár, azaz legkésőbb 5 éven belül ki kell fizetni az értékét. Hamis adatok, dokumentumok használata, ill. valótlan tartalmú nyilatkozatok esetén már büntetőjogi felelősséggel kell számolni.

Az itt közzétett információk a figyelemfelkeltést szolgálják és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Digitális pénzek vásárlása, kezelése, startup vállalkozásokkal való együttműködés kiemelten magas kockázatot jelent, nem megfelelő mindenki számára. Fennáll annak a lehetősége is, hogy a befektetett pénzedet elveszíted. Pénzügyi döntéseid előtt tájékozódj részletesen több forrásból is, szükség esetén konzultálj egy független szakértővel, személyes befektetési tanácsadóddal!

A blockchain, vagy blokklánc egy elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. A blokklánc megvesztegethetetlen digitális főkönyve a gazdasági tranzakcióknak, amely nem csak pénzügyi tranzakciók nyilvántartására programozható, de voltaképp akármire, amely értékkel rendelkezik.

Az internet az információk, adatok szabad áramlását, megosztását tette lehetővé, a blokklánc ezen felül az értékek biztonságos megosztására és nyilvántartására is képes.

Az IBM Hyperledger a blokkláncot olyan platformként használja, amely alkalmas szinte bármilyen decentralizált alkalmazás futtatására, pl. “okos szerződések” (ún. smart contract-ok) programozására. A Smart Crypto Note rendszere az IBM Hyperledger blokkláncán lett programozva.

A kriptodevizák  olyan digitális eszközök, amelyet csere-eszközként vagy manapság már fizető-eszközként is használunk.

Kriptográfiát (titkosítást) használ a tranzakciók biztonságossága érdekében.

A kriptodevizák, mint a digitális pénzek új generációs fizetőeszközeként szolgálják ki az emberek igényeit.

A Bitcoin a legelső és legismertebb kriptodeviza, 2009-ben került kibocsátásra egy Satoshi Nakamoto álnéven ismert ember által. Azóta számos kriptopénz jelent meg a piacon. Ezeket gyakran altcoinoknak is nevezik, a Bitcoin+alternative szavak összekapcsolásának eredményeként. A Bitcoin és alternatívái decentralizáltak a hagyományos, centralizált bankrendszerrel szemben. A decentralizált ellenőrzés a blockchain használatához kapcsolódik, mely egy elosztott főkönyvi technológia. Lényege, hogy az egymással kapcsolatban lévő emberek digitális, kriptopénzt tudnak fogadni és küldeni mindenféle központosítás nélkül.
(Forrás:  hu.wikipedia.org/wiki/Kriptovaluta)

A köznyelv, a többség a “kriptovaluta” megnevezést használja, ugyanakkor meggyőződésünk szerint korrektebb meghatározás a kripto-deviza vagy kripto-eszköz. A “valuta” széles értelemben egy ország törvényes fizetőeszköze, azaz hivatalos pénze, szűkebb, a mindennapokban használatos értelmében pedig valamely ország törvényes fizetőeszköze egy másik ország fizetési forgalmában, azaz a tényleges külföldi készpénz (érme vagy pénzjegy). A deviza kifejezés közelebb áll a “kriptopénzek” fogalmához, a deviza egy pénzt helyettesítő eszköz, más ország pénz kezelésénél alkalmazzák.

A Smart Crypto Note rendszerének tagjai a rendszerben összegyűjtött BTH vagyonukat fedezetül használva, alanyi jogon állíthatják elő kamatmentes ígérvényüket a CoverNote kriptocsekket.  Későbbiek során, lehetőség lesz belső vagyon nélkül, csak saját igazolt külső fedezettel is csekk kiállítására.

A Kriptocsekket 5 éven belül kell kiegyenlíteniük, ekkor a leblokkolt fedezet újra szabaddá válik, és újabb fizetési ígérvény, CoverNote kriptocsekk kibocsátásának fedezetéül tud szolgálni.
Így tudnak a Smart Crypto Note tagok folyamatosan nagyobb értékű vagyontárgyakra szert tenni.

A COVERNOTE ellenértékét a kibocsátónak 5 éven belül kell kifizetnie, legkésőbb lejáratkor CovercasH-ben, BTC-ben vagy egyéb saját devizában (pl. HUF, USD, EUR….stb.). 72 óra késedelem elfogadható, egy perccel se több.

A CoverNote egy olyan kriptocsekk, amely biztosítja a kibocsátó fizetőképességét, mivel 100%-os fedezettel rendelkezik, ezáltal a rendszer biztosít zárolással garanciát.

A CoverNote kriptopénz. Tehát a CoverNote-t elfogadó is tud vásárolni az általa elfogadott CoverNote-al, (akár 5 perc múlva), ahogy hozzákerült. Ezen felül CoverStockon (belső-tőzsde, v. belső-piac)  értékesíthető.

BTH fedezettel rendelkező SCN-tag 5%-os egyszeri költségért egy igérvényt tud elôállítani, kriptocsekk kibocsátó tud lenni, és az ellenértékét legkésőbb 5 év múlva kell kamatmentesen kiegyenlítenie.

A CoverNote kiegyenlítése meghosszabbítható 5 év letelte után évente, melynek költsége a tartozás aktuális BTH-ban mért értékének 5%-a.

A CoverNote kibocsátásakor az okos szerződés két árat rögzít: egyik az SCN saját elszámoló és fedezeti eszközében, azaz a BTH-ban rögzített ár, a másik a kibocsátó saját nemzeti valutájában, vagy egyéb FIAT devizában (pl. HUF, USD, EUR stb.) rögzített ár. A CoverNote lejáratakor a kibocsátója tetszőlegesen eldöntheti, hogy számára melyik a kedvezőbb ár és aszerint egyenlítheti ki a szükséges összeget.

Pl.: A CoverNote (szabad áron, akár diszkont áron történő) megvásárlása biztonságos befektetési lehetőséget nyújt.

CoverNote kibocsátásakor annak ellenértéke egy fedezeti alapba kerül, ahonnan programozottan, a blockchain technológiának és az okos szerződésnek köszönhetően automatikusan a lejáratkor a tulajdonosának – az SCN rendszere által biztosított – 100%-os garanciával kifizetésre kerül.

Valamint mennyire tűnik ez reálisnak?

Világviszonylatban egyedülálló innovációnknak, a Decentralizált Blockchain Alapú valós idejű árfolyam-szabályozásának köszönhetően a közösség tagjai szavazataikkal befolyásolják a BTH árfolyamát. Mivel csak azok szavazhatnak, akik legalább 1000 BTH -val rendelkeznek, így olyan tőzsdei indexeket bizonyára nem fognak megszavazni, ami a BTH árfolyamát negatív irányba befolyásolná. Irreális lenne, ha bárki is saját érdekével szemben szavazna.

A programozott árfolyamnövekedés lejártakor, május 28.-a után lesz lehetőség 1:1000 arányban.

A pénz kivételére, előre meghatározott feltételek teljesülése esetén lesz mód a kezdeti időszakban.

Az előregisztrációs időszakban, mely április 3-án éjfélig tart, lehetőség van pénz kivételre a rendelkezésére álló BTH mennyiségének napi 1%-ának mértékéig, pl.: 40-es szorzóval rendelkezők napi 400 BTH-t.

FONTOS! Figyelembe kell venni a programozott árfolyamnövekedés aktuális szorzóját. Pl.: a 20x-ozódási fázisban 20.000 BTH=1BTC. A programozott árfolyamnövekedés lejártakor, május 28-tól 1000 BTH=1 BTC

Pénzkikérésre az előregisztrációs időszakban december 17-től azoknak van lehetősége, akik 4 feltételt teljesítettek:

 1. 1 BTC értékben vásárolt BTH-t
 2. 21 verifikált partnert ajánlott
 3. 1 BTC forgalmat teljesített
 4. A fenti 3 feltétel teljesülését követő 90 nap eltelt.

Az előregisztrációs időszakban, mely április 3-án éjfélig tart, lehetőség van pénz kivételre a rendelkezésére álló BTH mennyiségének napi 1%-ának mértékéig, pl.: 40-es szorzóval rendelkezők napi 400 BTH-t.

FONTOS! Figyelembe kell venni a programozott árfolyamnövekedés aktuális szorzóját. Pl.: a 20x-ozódási fázisban 20.000 BTH=1BTC. A programozott árfolyamnövekedés lejártakor, május 28-tól 1000 BTH=1 BTC

Pénzkikérésre az előregisztrációs időszakban december 17-től azoknak van lehetősége, akik 4 feltételt teljesítettek:

 1. 1 BTC értékben vásárolt BTH-t
 2. 21 verifikált partnert ajánlott
 3. 1 BTC forgalmat teljesített
 4. A fenti 3 feltétel teljesülését követő 90 nap eltelt.

A BTH-t a belső tőzsdén, a CoverStock-on lehet értékesíteni és az ellenértékét az ügyfél által megjelölt alapból lehet igényelni. Pl. ha a forint alapban van elegendő összeg, akkor forintot is igényelhet és az kerül kiutalásra.

Valamint lehetőség van vásárolni a BTH-ból CoverCoin-t, mely külső kriptotőzsdére kiutalható, értékesíthető, és az adott tőzsdén, ahol kriptopénzért vagy FIAT valutáért történhet az értékesítés, azt a devizanemet a saját számlájára kiutalhatja.

Mindenki önállóan, saját könyvelőjével elkészített adóbevallás alapján, önadózás módszerével adózik.