GY.I.K 2018-11-07T19:43:25+00:00

A Smart Crypto Note rendszere a blockchain technológiával létrehozott okos szerződések előre meghatározott szabályai, programja szerint működik. Nyitott platform​, ami lehetővé teszi másoknak is saját, újgenerációs, fedezettel rendelkező, blokklánc alapú kripto fizetőeszköz kibocsátását. A Smart Crypto Note (SCN) ​rendszerében az első kripto fizetőeszköz a CoverNote. A COVERNOTE működését három új kriptodeviza segíti: BiTHard, CovercasH és CoverCoin.

Feltétel a minimum 18. életév betöltése, a regisztrációs adatok helyes megadása, az általános szerződési feltételek, az adatkezelési szabályzat ill. az emailben kapott visszaigazoló link elfogadása, lekattintása.

Minden regisztráció időbélyeget kap, aminek később jelentősége lesz. A regisztráció ingyenes, azonban bónusz jár annak, aki nem csak ingyenes regisztrációval, hanem 1 Bitcoinnal is bizalmat szavaz a Smart Crypto Note-nak. Az előjegyzési szakaszban ugyanis 1 Bitcoin-os előjegyzés esetén minden nap egy konkrét prémium BiTHard (BTH) kerül elszámolásra a partner felületeden, amit a jegyzési időszak kezdetén konkrétan le tudsz majd jegyezni. Ahogy közeledünk a jegyzési időszakhoz, úgy csökken az előjegyzésben kapható BTH mennyiség. A napi aktuális szorzó a honlap főoldalán megtalálható.

A HARD egy ingyenes, rövid (90 naptári nap) lejáratú kriptodeviza, amely a Mining Program keretében jön létre. Szerepe egy utalványhoz, kuponhoz hasonló. A HARD verifikáció (KYC/KYB) után használható fel COVERNOTE jegyzésére, BiTHard-ra történő átváltásra.

Jellemzői:

 • Minden regisztráló 0,05 BTC értékben HARD-ot kap, amely verifikáció előtt FREEHARD-ként van nyilvántartva
 • A kötelezően kibocsátandó 0,2 COVERNOTE költsége fedezhető vele
 • Mining Program eredményei HARD-ban kerülnek elszámolásra
 • 2018. december 8-tól óránként 36 HARD keletkezik
 • 2018. december 8. után a HARD 50%-os áron váltható BiTHard-ra
 • Altcoinok beváltásakor 25% prémium HARD kerül elszámolásra
 • 90 naptári nap, 3 hónap után megszűnik

A BiTHard egy korlátozott mennyiségben kibocsátott, lejárat nélküli, kriptodeviza, amely COVERNOTE jegyzésére használható. Elnevezése arra utal, hogy árfolyama a Bitcoin árfolyamától függ.

Jellemzői:

 • Alapjegyzési mennyiség: 4.320.000 db
 • Kizárólag elszámoló deviza
 • Árfolyama Bitcoinhoz kötött
  • december 13-ig a jegyzési mennyiséghez (ld. ütemterv)
  • december 13. után a Bitcoin előző 24 órás átlag árfolyamához
 • Adható, vehető, saját devizára váltható

Váltófedezettel rendelkező újgenerációs fizetőeszköz első példánya. 5% HARD-ért vagy BiTHard-ért igényelhető. Használata egyszerű, biztonságos és kamatmentes. A Smart Crypto Note intelligens rendszere 100%-ban garantálja a COVERNOTE lejáratkor történő kifizetését.

Felhasználása:

Segítségével könnyen, gyorsan, közreműködő harmadik fél nélkül lehet megvalósítani pl. nagy összegű beruházásokat (pl. ingatlan, autó…stb.), rossz hitelek kiváltását, áruk, szállítmányok halasztott fizetését, vállalkozások tőkeemelését, körbetartozások csökkentését.

A COVERNOTE segítségével egy olyan fedezettel rendelkező fizető eszközt tudsz személyesen kibocsátani, amely 5 évig lehet forgalomban és csak utána kell kamatmentesen kifizetned. A kifizetést rugalmas: BiTHard-ban, BTC-ben vagy saját devizában is megteheted. A kifizetést tovább könnyíti a Mining Programban való részvétel.

Határidős, 1 éves lejáratú kriptodeviza, amely a COVERNOTE  lejárat előtti kifizetésével jön létre. Abban játszik szerepet, hogy a SCN rendszere stabilabban, kiegyensúlyozottabban működjön hosszútávon is.

A CovercasH jellemzői:

 • Fizetőeszköz
 • Csereeszköz
 • Adható-vehető
 • Felhasználható COVERNOTE kifizetésére, ilyenkor bevonásra kerül

A COVERNOTE biztonsága érdekében 2018. október 5-től kerül kibocsátásra a BiTHard, amelynek jegyzése 2018. december 7-ig tart. A COVERNOTE kibocsátásakor annak ellenértéke egy fedezeti alapba kerül, ahonnan lejáratkor garantáltan kifizetésre kerül. A COVERNOTE mögött további fedezet a kibocsátók – önbevalláson alapuló – jövedelmi helyzete, vagyoni állapota¹ és kapcsolatrendszere². A COVERNOTE biztonságát a  nemzetközileg szigorúan szabályzott jogi státusza garantálja. Annak érdekében, hogy a genfi váltóegyezmény hatálya alá tartozzon a COVERNOTE, papír alapon is kibocsátásra kerül.

A COVERNOTE biztonságát a közösség is szavatolja. Mindazok, akik egy adott CoverNote kibocsátásában, forgatásában részt vettek, mindannyian büntetőjogilag felelősek a határidőre történő kifizetésért.

¹ Vagyoni állapot: Kb. 5-10 perces, önbevallásos alapon működő egyszerű űrlap kitöltésével adható meg.

²Kapcsolatok: aki pl. új taggal bővíti a közösséget, annak nagyobb “a bizalmi indexe”, erősebb a fedezete.

A Smart Crypto Note (SCN) rendszerét fejleszti és menedzseli a Blockchain Solutions Zrt. A cég ezen kívül értékesítéssel, marketinggel, PR tevékenységgel, tartalomfejlesztéssel, rendezvények szervezésével, oktató anyagok kiadásával és oktatással foglalkozik. A cég tevékenységéről bővebb információk a www.blockchainsolutions.hu oldalon találhatók.

Az SCN intelligens rendszerében a fizetőeszközök a Mining Programban keletkeznek. Minden egyes új felhasználó regisztrálása (adatközlése), aktivitása (új felhasználók meghívása, verifikáció, altcoinok bevonása) új fizetőeszközöket generál.

A Smart Crypto Note tagsága, a fedezettel rendelkező fizetőeszköz (COVERNOTE) használóinak nemzetközi közössége, személyes ajánlás révén is bővül. Minden (akár csak ingyenesen) regisztrált felhasználó egy személyes ajánlói linket kap, amellyel jogosult másokat meghívni, mások regisztrációját elősegíteni. Ezt a tevékenységet az SCN úgy ismeri el, hogy digitális fizetőeszközöket (HARD-okat) ír jóvá a partnerek személyes fiókjában, a generált forgalom arányában, 20%-os mértékben. Ezek a HARD-ok a partner verifikációjáig (személyes beazonosításáig és fizetőképesség vizsgálatig) FREEHARD-ként vannak nyilvántartva.

Minden kifizetett és lejegyzett BiTHard után 0,2 HARD kerül jóváírásra Bitcoinonként (tört BTC esetén annak arányában).
Minden ingyenes, 0,05 BTC értékű regisztráció után 0,01 HARD kerül jóváírásra.

A Mining Program egyéb jellemzői:

 • Számítógéped, mobileszközöd segítségével részt tudsz venni a SCN Mining Programjában
 • Ingyenes regisztrációval is elkezdhető
 • Az SCN rendszer használatának nem feltétele a Mining Programban való részvétel.
 • Nem MLM rendszerben működik
 • A személyes ajánlói link egy személyes weboldalra mutat, ahol az új felhasználók regisztrálni tudnak
 • Értékesítésre, az SCN képviseletére nem jogosít fel a Mining Program
 • Az SCN nem biztosít kizárólagosságot a Mining partnerei részére, tagságát egyéb módszerekkel is bővíti

Ingyenes regisztráció esetén 0,05 BTC értékben HARD kerül jóváírásra a partner fiókban. Ezzel az ajándékba kapott HARD-al – egyéb anyagi ráfordítás nélkül – COVERNOTE, azaz olyan újgenerációs fizeteszköz bocsátható ki, amely fedezettel rendelkezik. A COVERNOTE igénylésének, ill. kibocsátásának költsége 5% HARD (v. BiTHard). A COVERNOTE-al tehát hússzoros (20x) értékben tudsz saját, digitális fizetőeszközt kibocsátani. 0,05 BTC értékű HARD-al pontosan 20 x 0,05 = 1 BTC értékű COVERNOTE bocsátható ki.

Példa:

Béla az előjegyzési időszakban ingyenesen regisztrál, ezért kap 0,05 BTC értékben HARD-ot. Ez ekkor Bélának pontosan 1 HARD-ot jelent, ui. az előjegyzési időszakban még egy hússzoros (20x) “prémium” szorzót is alkalmazunk. A jegyzési időszakban ez a szorzó napról-napra csökken, tehát jelentősége van a regisztráció időpontjának.

Béla az 1 HARD-al akár 20 COVERNOTE kibocsátására jogosult, ha egyéb személyi, verifikációs (KYC/KYB)¹ és fedezeti feltételeknek is megfelelt. A BITCOINHARD/BITCOIN (BTC) árfolyam miatt ez 20 BTC-nek megfelelő összeg, ami egy konkrét példa esetében így néz ki:

Pl. 10.000$/BTC árfolyamnál 20 x 10.000$ = 200.000$-t jelent. Ezt az összeget Bélának 5 éven belül kell kifizetnie, azonban szabadon választhat, hogy a Smart Crypto Note saját elszámoló devizájával, a BiTHard-al akarja kifizetni, vagy BTC-vel, vagy saját devizájával (pl. HUF, USD, EURO…)

¹KYC/KYB: Know Your Customer/Business partner (Értelmezése: privát ügyfelek és üzleti partnerek beazonosítása, általában online megoldásokkal.)

A regisztráció ingyenes és kötelezettség mentes. A rendszer használata saját felelősségre történik. Ha egy ingyenesen regisztrált felhasználó verifikálja (beazonosítja) magát, majd az ingyenes regisztráció alkalmával kapott 0,05 BTC értékű HARD-al COVERNOTE-ot is kibocsát, akkor az már a kibocsátott érték arányában anyagi felelősséggel jár, azaz legkésőbb 5 éven belül ki kell fizetni az értékét. Hamis adatok, dokumentumok használata, ill. valótlan tartalmú nyilatkozatok esetén már büntetőjogi felelősséggel kell számolni.

Az itt közzétett információk a figyelemfelkeltést szolgálják és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Digitális pénzek vásárlása, kezelése, startup vállalkozásokkal való együttműködés kiemelten magas kockázatot jelent, nem megfelelő mindenki számára. Fennáll annak a lehetősége is, hogy a befektetett pénzedet elveszíted. Pénzügyi döntéseid előtt tájékozódj részletesen több forrásból is, szükség esetén konzultálj egy független szakértővel, személyes befektetési tanácsadóddal!

A blockchain, vagy blokklánc egy elosztott adatbázis, amely egy folyamatosan növekvő, adatblokkokból álló listát tart nyilván, a hamisítást és módosítást kizáró módon. A blokklánc megvesztegethetetlen digitális főkönyve a gazdasági tranzakcióknak, amely nem csak pénzügyi tranzakciók nyilvántartására programozható, de voltaképp akármire, amely értékkel rendelkezik.

Az internet az információk, adatok szabad áramlását, megosztását tette lehetővé, a blokklánc ezen felül az értékek biztonságos megosztására és nyilvántartására is képes.

Az Infinity Economics a blokkláncot olyan platformként használja, amely alkalmas szinte bármilyen decentralizált alkalmazás futtatására, pl. “okos szerződések” (ún. smart contract-ok) programozására. A Smart Crypto Note rendszere az Infinity Economics blokkláncán lett programozva.

A kriptovaluta olyan digitális eszköz, mely csereeszközként vagy manapság már fizetőeszközként is funkcionál. Kriptográfiát (titkosítást) használ a tranzakciók biztonságossága érdekében. A kriptovaluták a digitális valuták egy részhalmazát képviselik, de besorolhatók az alternatív valuták vagy a virtuális valuták csoportjába is.

A Bitcoin a legelső és legismertebb kriptovaluta, 2009-ben került kibocsátásra egy Satoshi Nakamoto álnéven ismert ember által. Azóta számos kriptovaluta jelent meg a piacon. Ezeket gyakran altcoinoknak is nevezik, a Bitcoin+alternative szavak összekapcsolásának eredményeként. A Bitcoin és alternatívái decentralizáltak a hagyományos, centralizált bankrendszerrel szemben. A decentralizált ellenőrzés a blockchain használatához kapcsolódik, mely egy elosztott főkönyvi technológia. Lényege, hogy az egymással kapcsolatban lévő emberek elektronikus pénzt tudnak fogadni és küldeni mindenféle központosítás nélkül.
(Forrás:  hu.wikipedia.org/wiki/Kriptovaluta)

A köznyelv, a többség a “kriptovaluta” megnevezést használja, ugyanakkor meggyőződésünk szerint korrektebb meghatározás a “kriptodeviza”. A valuta széles értelemben egy ország törvényes fizetőeszköze, azaz hivatalos pénze, szűkebb, a mindennapokban használatos értelmében pedig valamely ország törvényes fizetőeszköze egy másik ország fizetési forgalmában, azaz a tényleges külföldi készpénz (érme vagy pénzjegy). A deviza kifejezés közelebb áll a “kriptopénzek” fogalmához, ui. a deviza egy pénzhelyettesítő eszköz, valamely külföldi ország pénzére szóló, külföldön fizetendő követelés – illetve külföldi pénznemben jelentkező tartozás –, melynek megjelenési formája lehet: csekk, váltó, hitellevél, folyószámla-követelés.

A COVERNOTE ellenértékét a kibocsátónak 5 éven belül kell kifizetnie, legkésőbb lejáratkor BiTHard-ban, CovercasH-ben, BTC-ben vagy egyéb saját devizában (pl. HUF, USD, EUR….stb.). 72 óra késedelem elfogadható, egy perccel se több.

COVERNOTE használatával bárki olyan saját, váltófedezettel rendelkező digitális fizetőeszköz kibocsátójává tud válni, amit egyszeri, 5%-os költségért meg tud igényelni, és az ellenértékét legkésőbb 5 év múlva kell csak kifizetnie kamatmentesen.

A COVERNOTE kibocsátásakor az okos szerződés két árat rögzít: egyik az SCN saját kripto fizetőeszközeiben rögzített ár, a másik a kibocsátó saját devizájában (pl. HUF, USD, EUR…stb.) rögzített ár. A COVERNOTE lejáratakor a kibocsátója tetszőlegesen eldöntheti, hogy számára melyik a kedvezőbb ár és aszerint fizetheti ki a szükséges összeget.

A COVERNOTE használatának feltétele, hogy legyenek elfogadók is. COVERNOTE elfogadása, ill. diszkont áron történő megvásárlása biztonságos befektetés, ui. a COVERNOTE kibocsátásakor annak ellenértéke egy fedezeti alapba kerül, ahonnan programozottan, automatikusan a lejáratkor a tulajdonosának – az SCN rendszere által biztosított – 100%-os garanciával kifizetésre kerül.