GYIK

A kriptopénzekkel kapcsolatos legfontosabb kérdések,
és érthető válaszaik

SZERKESZTÉS ALATT

A Smart Crypto Note (SCN) egy nyitott platform, amelyben bárki kibocsáthatja saját, újgenerációs, fedezettel rendelkező digitális fizetőeszközét.

Az SCN rendszerében az első ilyen fizetőeszköz a CoverNote (CN).

A CoverNote működését három további digitális fizetőeszköz segíti: a  HARD, a BitHard (BTH), és a CovercasH (CH).

Az SCN kapcsolatát a koin-világgal a CoverCoin biztosítja.

Az ingyenes regisztrációkor 0,04 BTC értékű ajándék FReeHard (FRH) kerül jóváírásra a felhasználó tárcájában (vagyis az aktuális BTC/BTH árfolyam 4 százaléka). Ezen kívül a prémium alapjában megjelenik 200 FRH, ami akkor kerül át a tárcájába, ha 21 új tag regisztrál az ő meghívása alapján.

A verifikáció után a FReeHardok HARD-dá alakulnak át, miközben a rendszer újabb ajándékaként 200 CoverNote (CN) kerül kibocsátásra a felhasználó részére. (A kibocsátott, de fel nem használt CoverNote leginkább egy banki folyószámlához adott hitelkerethez hasonlítható, amelynek semmilyen költsége és egyéb vonzata nincs – amíg nem kerül felhasználásra.)

Íly módon az ajándékba kapott digitális fizetőeszközökkel a felhasználó kockázat nélkül próbálhatja ki az SCN rendszerét.

FONTOS!

A FReeHardok és a HARD-ok a regisztrációtól számított 90 napon belül használhatók fel teljesértékűen, utána korlátozottan még 8 napig, a 99. napon pedig megszűnnek.

A CoverNote a kibocsátásától számított 5 éven belül használható fel. Ha nem kerül felhasználásra, akkor 5 év után megszűnik. Felhasználása esetén szintén a kibocsátástól számított 5 éven belül kell rendezni a CN által megtestesített tartozást.

(További részletek az ajándék digitális fizetőeszközök működéséről a FReeHard, a HARD és a CoverNote leírásában.)

Igen. Minden valami a semmiből lett… 😉

De itt nálunk csak majdnem, ugyanis valamit azért kell tenni is, hogy a „semmiből” valami legyen: regisztrálni kell. Ezután az ajándékba kapott eszközökből már lehet csinálni valamit, tehát megint kell egy kis együttműködés: pl. verifikálni, majd eladni a 200 CN-ot…stb.

Hasonlóan, mint a Bitcoinnál: egyszercsak valakik kitalálták, közzétették, páran elkezdtek foglalkozni vele, majd egyre többen, aztán Hanyecz László elsőként fizetett vele, aztán egyre többen kezdték elfogadni fizetőeszköznek, aztán elkezdték venni azok az emberek, akik nem akartak bányászni, egyre többet adtak érte, majd berobbant, ciklikusan felszökött az árfolyama, majd leesett, majd újra felszökött, egyre magasabbra, aztán egyre többen spekulálni kezdtek vele… Most itt tartunk: egy digitális jel ma 3700-3800 dollárt ér, azaz nagyjából 1-1,1 millió forintot.

Tehát van egy működő, létező, a BTC-n túl is már sok száz esetben bizonyítottan működő modell a digitális pénzekre, amit mi egy világszinten is működő, komplett pénzügyi modellé fejlesztettünk. Van külön felhalmozási eszköz (BTH), van hitel jellegű eszköz (CN), van kis- és nagy címletű fizetőeszköz (CC, CN, CH), így megvan a pénz körforgásának rendszere.  Ezen felül lesz egy egyedi, innovatív megoldásunk, a decentralizált, valós idejű, blokklánc alapú közösségi árfolyam-szabályozás (röviden DBR), vagyis a BTC legnagyobb nehézségére, a nagy volatilitás kiküszöbölésére is van megoldásunk.

Szóval igen, a semmiből csinálunk valamit: egy világraszóló dolgot.

CoverNote-ot az SCN közösség bármely tagja kibocsáthat. Úgy kell elképzelni, mint egy hitelkeretet, amelyet felhasználása esetén a kibocsátásától számított 5 éven belül kell visszafizetni. Közgazdasági szempontból ez hitelpénz, fedezete a kibocsátó BiTHard vagyona. Kamatmentes, de kezelési költsége van: a kibocsátás összegének 5%-a, melyet BiTHard-ban kell megfizetni. A fedezetlen CoverNote-ot csak a rendszeren belül lehet értékesíteni, míg a fedezettel rendelkező CoverNote-ért lehet anyagi javakat vásárolni. Vásárláskor a felhasználó fedezetet képező BiTHard-jai zárolásra kerülnek (ugyanannyi, amennyi CN-ért vásárolt a felhasználó), és akkor szabadulnak fel, amikor a CoverNote tartozás kifizetésre kerül. A tartozás rendezésekor a CoverNote (bárkinél is legyen ekkor) CoverCash-sé alakul át.

A Mentor segíti az SCN rendszerében résztvevő partnerek munkáját, szakmai fejlődését és lehetőséget biztosít, hogy azok is könnyebben használják az SCN rendszerét, akiknek nincs személyes meghívójuk, ajánlójuk. A Mentorok a jutalmazási és ösztönzési rendszer alapján, havi fix jövedelmet is kaphatnak a munkájuk után. (A részletekről érdeklődj a Mentorodnál.)

A verifikálás azt jelenti, hogy a felhasználó azonosító adatai ellenőrzésre kerülnek.

Amikor ilyen horderejű dologról van szó, hogy a biztonság ennyire nagy súllyal bír, szükséges látnunk a szavak értelmét.

Tehát az egyik fogalom a Validálás, ami érvényesítést jelent. Ha tehát Validálunk valamit, akkor az elfogadjuk érvényesnek, mert megfelel azoknak a szabályoknak, amelyek garantálják az adott dolog helyességét.

A Verifikálás pedig azt jelenti, hogy ellenőrzöm azokat az adatokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljes biztonságban legyenek a rendszerben résztvevő tagok, és ne játszhassák ki olyan személyek, akiknek nem tisztességesek a szándékaik.

Képzeld el azt a szituációt, amikor hozol egy kockázatos gazdasági döntést és a befektetésedet szeretnéd biztonságban tudni, de a rendszer gyengesége miatt ezt meghekkelik és a nevedben olyan döntést generálnak, amivel elbuksz minden befektetésedet. Biztosan nem örülnél neki és azonnal a rendszert hibáztatnád.

Tehát a Verifikációval azt lehet kiküszöbölni, hogy ezt ne tudja senki megtenni, és befektetéseid 100% biztonságban legyenek, összeghatárokra való tekintett nélkül.

Remélem ezzel a kis leírással sikerült megvilágítanom a Verifikáció fontosságát.

Amíg a verifikáció nem történik meg, addig az adott felhasználó csak korlátozottan tudja használni a Smart Crypto Note rendszerét.

Kérlek, csináld végig a verifikációs folyamatot, hogy a rendszer teljesen biztonságosan működhessen.

Az SCN rendszerében az új regisztráló email címe azonnal visszaigazolásra kerül, míg a telefonszámának és a személyes adatainak ellenőrzése külön, a verifikációs folyamat során történik meg.
A verifikációt a felhasználó tudja elindítani a webirodán (később válik elérhetővé) illetve a mobil applikáción keresztül. A telefonszámát egy telefonhívással vagy egy SMS elküldésével igazolhatja.
Személyes adatainak ellenőrzéséhez az ehhez szükséges iratairól fotókat kell készítenie, és azokat feltölteni az applikációban vagy webirodán keresztül (később lesz elérhető). Ezek ellenőrzése nem azonnal, de a lehető leggyorsabban történik meg, maximum 72 óra alatt.

Verifikációja elvégzése és annak visszaigazolása után a felhasználó jogosulttá válik a rendszer teljeskörű használatára (például CoverNote-ot is kibocsáthat).

Itt találsz egy segéd videót a verifikációhoz.