Hoppá! A vállalatok 84%-a már foglalkozott a blockchain technológiával

Share on facebook
Share on email

A blockchain technológia a bitcoinnal egyidőben került a köztudatba. Azok, akik tudják, mi az a bitcoin, mi az a kryptovaluta, azzal is tisztában vannak, hogy ezek életképtelenek lennének a blockchain technológia nélkül.

A PwC egyik friss kutatásából egy érdekes tendenciára lehetünk figyelmesek: mára a világ vállalatainak 84%-a már foglalkozott a blockchain technológiával. Ez nem azt jelenti, hogy ezek a cégek alkalmazzák is a blockchain rendszerét, de már megnézték, hogyan kovácsolhatnának a technológiából üzleti előnyt.

A kutatás során 15 szektor 600 cégvezetőjét kérdezték meg. A válaszokból egyvalami tisztán kiderült: egyetlen cég sem szeretne kimaradni a blockchain technológia által kínált előnyökből. De pontosan mik is ezek az előnyök?

10 napos helyett 24 órás ügyintézés

Ahogy egy korábbi cikkünkben már írtuk (https://smartcryptonote.com/10-napos-helyett-24-oras-ugyintezes-koszi-blockchain-technologia/), a blockchain technológia egyik nagy előnye, hogy felgyorsítja az ügyintézést. Méghozzá nem is kevéssel.

Egy Argentínából Malajziába leszállított szójababszállítmány során is bevetették a blockchain technológiát. Általában egy ilyen tranzakció lepapírozása, leügyintézése akár 10 napig is eltarthat. A blockchain technológiának köszönhetően azonban ez az idő nem hogy lerövidült, de radikálisan lecsökkent, hiszen 10 nap helyett mindössze 24 óra alatt minden papírmunkát letudtak a felek, amely az ügylet sikerességéhez, jogszerűségéhez kellett.

Hogy lehetséges mindez?

A blockchain technológiának hála több számítógépen is tárolhatjuk az adatokat, és ennek a nyilvános, megosztott főkönyvnek köszönhetően a tranzakció résztvevői gyorsabban férhetnek hozzá az adatokhoz. Így lett a 10 napos ügyletből 24 órás tranzakció.

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató