A kriptovaluták és a dollár első randija? A becenév onnan ered, hogy az Ethereum token kriptovaluta az amerikai dollár árfolyamához lesz rögzítve.

A Gemini dollárt (ez a hivatalos név) szeptember 10-én jelentették be, és a célja egyértelmű: az amerikai dollár megbízható és szabályozott digitális képviselője legyen. Ha ez sikerül, akkor blockchainen keresztül továbbíthatjuk, és alkalmas lesz az egész világon a kriptopénzváltókon való kereskedésre.

Mitől nagy hír ez?

A kriptodollár megalkotói a Winklevoss testvérek. Cameron Winklevoss elmondta, hogy a céljuk az volt, hogy egy szabályozott digitális képviseletet hozzanak létre az amerikai dollárnak úgy, hogy a kriptopénzekhez hasonlóan nyílt és decentralizált módon működjön

Mit tud a kriptodollár?

A Gemini dollárnak (GUSD) keresztelt kriptovaluta a mögötte található blockchain technológiának köszönhetően képes magába foglalni az amerikai dollár hitelképességét és árstabilitását.

De ez mit sem érne, ha az amerikai szabályozó-felügyelet nem bólintana rá a dologra. De mind a felügyelet, mind a New York-i pénzügyi szolgáltatások osztálya (NYDFS) áldását adta a Gemini dollárra.

Forrás: https://www.ccn.com/breaking-winklevoss-led-gemini-cryptocurrency-exchange-launches-tether-competitor/

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN