Járványok ellen a blokklánc technológiával?

Share on facebook
Share on email

Furcsán hangzik, mégis nagy az esélye, hogy a következő évtizedekben egy-egy járvány ellenszere már nem csak egy védőoltás lehet, hanem a blokklánc technológia is.

Minden egyes évben százezrek halnak meg világszerte különböző élelmiszeripari fertőzés következtében. Nem, nem a harmadik világban, hanem Európában, az Egyesült Államokban vagy akár Magyarországon. Az okokat tudjuk, és most úgy tűnik, a megoldás is megérkezett.


Túl sok idő telik el a felismeréstől a cselekvésig

A lesújtó halálozási statisztika mögött általában két dolog áll: az egyik az idő. Ugyanis a jelenlegi árukövetési technológiák használatával sokszor több nap, de akár pár hét is eltelhet, mire egy állatfarmon megjelenő fertőzés hatására a termék lekerül az üzletek polcairól.

Ennél is sokkolóbb, hogy gyakran az üzltek vagy épp a termelők átírják a termékek feldolgozási dátumát, hogy akkor is értékesíteni tudják az árut, ha annak szavatossági ideje már lejárt.


Milliós szalmonellafertőzések világszerte

Csak az Egyesült Államokban évente egymillió ember fertőződik meg szalmonellával, közülük pedig legalább 400-an bele is halnak a fertőzésbe.

Érdekes, hogy egészen eddig a fertőzések visszaszorításáért a fogyasztók tették a legtöbbet azzal, hogy a Facebookon vagy a Twitteren megosztották, mikor rossz minőségű, fertőzött élelmiszereket vásároltak. Mostantól azonban a blokklánc technológiának hála egy sokkal gyorsabban átlátható rendszer áll majd a vásárlók rendelkezésére.


Egy magyar hátterű cég az úttörők között

Mint korábban már írtuk, a Te-Food rendszere jelenleg a zöldségek nyomon követését biztosítja. Az Auchan pedig az összes francia üzletében elérhetővé teszi a Te-Food által közvetített információkat.

Működése hasonlatos a Walmart vagy a Carrefout üzleteiben használatos blokklánc technológiához: a polcra kikerülő zöldségeket ellátják egy QR-kóddal; ezt leolvasva részletes információt kapunk a zöldségről (származási hely, csomagolás és a boltba kerülés ideje); így pedig mind az üzlet, mind a vásárló nyomonkövetheti a zöldség életútját, állapotát, minőségét.

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató