Nagy fuvar, értékes szállítmány? Nincs több panasz. Igen, ezt is a blockchain-nek köszönhetjük…

Share on facebook
Share on email

Nehéz elképzelni, mennyi utólagos reklamáció lehet például egy Ausztráliából Németországba tartó 16,8 tonnás mandulaszállítmánynál. Hogy ezt a felek (eladó-vevő-szállító-stb.) elkerüljék, segítségül hívták a blockchain technológiát.

Miért volt szükség a blockchainre a mandulákhoz?

A blockchain rendszer leegyszerűsített egy olyan folyamatot, amely jóval több mint 2 szereplős. Hiszen egy ilyen volumenű tengeri szállítmánynál nem csak az eladó és a vevő lép szerződésbe, hanem a kikötő, a logisztikai cég, a szállító, és még sorolhatnánk a partnereket a végtelenségig.

Nem nehéz belegondolni, hogy milyen bonyolult és hosszadalmas adminisztrációja van egy ilyen tranzakciónak, nem beszélve az átvételt követően felszínre kerülő rendellenességekről.

Hogyan egyszerűsítette le a folyamatokat a blockchain technológia?

Mivel a rendszernek köszönhetően minden szereplő valós időben követhette a szállítmány állapotát, így az egyes ellentmondásokat, reklamációkat azonnal, még a szállítás közben kezelni tudták a felek. A blockchain technológia nélkül ez rengeteg papírmunkába, adminisztrációs időbe került volna az összes fél számára.

Ebből is látszik, hogy a blockchain technológia ma már jóval több mint egy digitális fizetőeszköz mögött húzódó rendszer. Megkönnyíti és felgyorsítja a mindennapjainkat.

Forrás: https://www.coindesk.com/commonwealth-bank-claims-success-in-global-trade-blockchain-test/

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató