Nagy fuvar, értékes szállítmány? Nincs több panasz. Igen, ezt is a blockchain-nek köszönhetjük…

Share on facebook
Share on email

Nehéz elképzelni, mennyi utólagos reklamáció lehet például egy Ausztráliából Németországba tartó 16,8 tonnás mandulaszállítmánynál. Hogy ezt a felek (eladó-vevő-szállító-stb.) elkerüljék, segítségül hívták a blockchain technológiát.

Miért volt szükség a blockchainre a mandulákhoz?

A blockchain rendszer leegyszerűsített egy olyan folyamatot, amely jóval több mint 2 szereplős. Hiszen egy ilyen volumenű tengeri szállítmánynál nem csak az eladó és a vevő lép szerződésbe, hanem a kikötő, a logisztikai cég, a szállító, és még sorolhatnánk a partnereket a végtelenségig.

Nem nehéz belegondolni, hogy milyen bonyolult és hosszadalmas adminisztrációja van egy ilyen tranzakciónak, nem beszélve az átvételt követően felszínre kerülő rendellenességekről.

Hogyan egyszerűsítette le a folyamatokat a blockchain technológia?

Mivel a rendszernek köszönhetően minden szereplő valós időben követhette a szállítmány állapotát, így az egyes ellentmondásokat, reklamációkat azonnal, még a szállítás közben kezelni tudták a felek. A blockchain technológia nélkül ez rengeteg papírmunkába, adminisztrációs időbe került volna az összes fél számára.

Ebből is látszik, hogy a blockchain technológia ma már jóval több mint egy digitális fizetőeszköz mögött húzódó rendszer. Megkönnyíti és felgyorsítja a mindennapjainkat.

Forrás: https://www.coindesk.com/commonwealth-bank-claims-success-in-global-trade-blockchain-test/

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
logo2-1-3-feher_atlatszo

A Smart Crypto Note rendszerét fejleszti és menedzseli a
Blockchain Solutions Zrt.

Székhely:
1016 Budapest, Aladár u. 15. 3.em.  4.ajtó

OTP 11708001-22240235 (HUF)

Cj: 01-10-049661 Asz: 26219590-2-41Jogi nyilatkozat

Az itt közzétett információk a figyelemfelkeltést szolgálják és nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Digitális pénzek vásárlása, kezelése, startup vállalkozásokkal való együttműködés kiemelten magas kockázatot jelent, nem megfelelő mindenki számára. Fennáll annak a lehetősége is, hogy a befektetett pénzedet elveszíted. Pénzügyi döntéseid előtt tájékozódj részletesen több forrásból is, szükség esetén konzultálj egy független szakértővel, személyes befektetési tanácsadóddal!
A Blockchain Solutions Zrt nem végez pénzügyi engedélyhez kötött tevékenységet, nem kezeli a felhasználók törvényes fizetőeszközeit (HUF, EUR), nem ígér és nem fizet hozamot, kamatot, nem hitelez és nem közvetít hitelt. A felhasználó kérésére közreműködik azonban HUF és EUR Bitcoinra történő átváltásában.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató