Reszkessetek, hamisítók! Jön a blockchain!

Share on facebook
Share on email

Nemrég látott napvilágot a hír, miszerint az egyik legnagyobb, adattárolókat gyártó cég, a Seagate blokklánc rendszert vet be az eszközeit ért hamisítások ellen. 

Úgy tűnik, a világ egyik legjelentősebb, adattárolókat gyártó cége, a Seagate megunta eszközeinek hamisítását, és blokklánc rendszert vezet be a hamisítások visszaszorítására.

Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, mikor már az eBayen is Seagate eszközöknek álcázott pendriveokat kínáltak eladásra. Emellett a Seagatehez is naponta küldenek be hamisítványokat a megtévesztett felhasználók.

A hamis hardverek piaca majdnem olyan jól fizet, mint a drogipar

Évente ugyanis a hamis hardverek több mint 100 millió dollárnyi bevételhez segítik a csalókat. Válaszlépésként a Seagate elkezdte kiépíteni védelmét, amelyben a főszerep a blockchain technológiának jut.

Az IBM-mel közös projekt célja, hogy egy olyan blockchain rendszert építsenek ki, amely pontosan nyomon tudja követni a hardverek eredetét.

A Seagate és az IBM szakemberei a blockchain rendszert úgy építik fel, hogy a hardverek útja mellett a beszállítókra is jusson kellő figyelem.

Egyszerű és pontos rendszer

A rendszer működése igen egyszerű: első lépésként minden termék egyedi azonosítót kap; amint a termék eljut a kiskereskedőhöz, a kereskedő ezt azonnal feljegyzi egy decentralizált adatbázisba; a Seagate pedig ezt bármikor ellenőrizheti; végül, ha az adott eszközt megvásárolták, akkor a hardvergyár erről is értesítést kap; ha pedig hiba miatt a felhasználó visszaküldi az eszközt, akkor a Seagate az egyedi azonosítónak köszönhetően pontosan látja, hogy eredeti vagy hamis eszközről van szó.

Forrás: https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2018/11/08/seagate-is-using-ibm-blockchain-to-fend-off-computer-counterfeiters/#5609aa8c3de0

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

Újgenerációs fizetőeszköz,
a váltók digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató