Sosem találná ki, melyik a világ 50 legnagyobb blokklánc vállalata

Share on facebook
Share on email

Sosem találná ki, melyik a világ 50 legnagyobb blokklánc vállalata

Ha most arra gondol, hogy a listán csupa pénzügyi intézetet, valamint szállítmányozási vállalatot talál, akkor nagyot téved. A rangsor ugyanis hemzseg az olyan cégektől, amelyeket Ön is jól ismer… sőt, nap mint nap használja is a márkáit.

A nem mindennapi listát az egyébként is listamániás Forbes készítette, és csakis olyan vállalatokat engedett fel rá, akiknek éves bevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt. A Blokklánc milliárd dolláros bébiei között (ahogy a Forbes hivatkozik rájuk) azonban csupa ismerős márkával találkozhatunk.

 

Nem is gondolta volna, hogy ők mind-mind blokklánc alapokkal működnek?

Tényleg csak pár húzónév a listáról: Facebook, Amazon, Walmart, ING, Microsoft, Mastercard, Nestlé.

Ezek a vállalatok valamilyen formában már használják a blokklánc technológiát. A Microsoft például saját rendszert fejleszt, a Walmartnak pedig éppen az IBM blokklánc élelmiszer-nyomonkövető struktúrát épített fel.

 

Miért szeretik a gigavállalatok a blokkláncot?

A Facebooknak például fontos, hogy az elmúlt hónapok adatkezelési botrányai után nagyobb biztonságban tudják felhasználóik minden adatát.

A Walmart az élelmiszerfertőzések visszaszorítása érdekében követi nyomon a zöldségek, húsok útját, hogy egy fertőzött terméket késlekedés nélkül le tudjanak kapni a polcról.

A pénzügyi intézedek szintén a biztonság miatt használják a blokklánc technológiát, de ugyanilyen fontos nekik, hogy felgyorsítsák a most még lassabb ügyintézési rendszerüket.

Az már most látszik, hogy egy év múlva ez a lista újabb világmárkákkal bővül, pár év múlva pedig talán nem is lesz cég, aki ne használna valamilyen szinten blokklánc technológiát.

 

Forrás: Forbes

https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2019/04/16/blockchains-billion-dollar-babies/#dadd3fe30e61

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató