Van blokklánc, nincs biztosítási csalás?

Share on facebook
Share on email

Van blokklánc, nincs biztosítási csalás?

Élelmiszeripar, szállítmányozás, kereskedelem, sport, művészet, turizmus… Csak néhány terület, ahol a blokklánc technológiát használva teszik biztonságosabbá és gyorsabbá munkafolyamataikat a cégek. Ebből a sorból természetesen nem maradhatnak ki a biztosítótársaságok sem.

A munkaerő a 2010-es évek végére az egyik legnagyobb kincs lett a vállalatok számára. Ezért nem meglepő, hogy különböző biztosításokkal is megpróbálják óvni a cégek a munkatársaikat. A világ egyik legnagyobb tanácsadó vállalata, az Accenture és a Generali biztosító éppen emiatt kezdett egy közös blokklánc alapú platform létrehozásába.

 

Az alkalmazottak juttatása hol máshol lenne nagyobb biztonságban, mint…

…a blokkláncon. Az Accenture, tanácsadó gigavállalat és a Generali biztosító mindenképpen ezen az állásponton van. Az Accenture munkatársainak élet-, baleset- és egészségbiztosítáai ezentúl a vállalat és a Generali által közösen létrehozott blokklánc alapú platformra kerül. Ezzel minden munkatárs a korábbinál nagyobb biztonságban érezheti magát… pénzügyileg legalábbis mindenképp.

 

A tesztek során rengeteg előnyről számoltak be a résztvevők

Ilyen előnyök például…

  • az adatminőség javulása
  • a megbízhatóság erősödése
  • idő-, valamint költségmegtakarítás jelentős növekedése

Természetesen nem mellékesen az egyre gyakoribb biztosítási csalásokat is szeretné elkerülni az Accenture, amely a blokklánc technológia bevezetésével sikerülhet is.

Érdekes, hogy a legtöbb cégnél a mai napig papíralapon történik a teljes biztosítási ügymenet, amely a blokklánc technológia megváltoztathatatlan rendszerével szemben, esélyt ad a csalások kivitelezésére. Mindenesetre az Accenture-nál ezentúl ettől már nem kell tartania a vezetőknek.

 

Hogyan működik a blokklánc a biztosítás területén?

 

Tegyük fel, hogy kisebb koccanásos balesetet szenvedünk autónkkal az úton. Ilyenkor a bejelentés után a biztosítónk felveszi a kapcsolatot a másik fél biztosítójával. Ez sokszor napokba is beletelik.

 

Azonban, ha blokkláncon fut a biztosítás, akkor a rendszerbe belenézve azonnal látható mindkét fél minden lényeges adata. Így a kárrendezés extrém mód felgyorsul.

 

Forrás: https://www.apnews.com/Business%20Wire/3210f4c1700d4d6f94c80c0ca2b52351

SCN Team

SCN Team

Smart Crypto Note az újgenerációs fizetőeszköz,
a csekk digitális, blokklánc alapú megfelelője. Ismerd meg azokat a digitális eszközöket, fejlesztéseket, amelyek nélkül a Smart Crypto Note nem jöhetett volna létre!

Hozzászólás

A Smart Crypto Note-ról

A Smart Crypto Note egy olyan újfajta lehetőség, amely a hagyományos pénzügyi modellektől eltérő, nagyon hatékony konstrukciókat kínál, akár befektetést keresel, akár ingatlant, autót vagy bármilyen nagy értékű dolgot vásárolnál. A modern pénzügyi lehetőségek részleteiért kattints a gombra!

Legújabb bejegyzések

Mentoprogram

Szerezd meg a legfontosabb tudást

Webinárium

Nézd meg a legújabb élő adást

HAMAROSAN

Iratkozz fel hírlevelünkre

Egy kattintás, és kinyílik előtted a digitális fizetőeszközök világa.
Az SCN (Smart Crypto Note) egy nyitott platform, ami lehetővé tesz, hogy mindenki saját digitális váltót bocsáthasson ki. A blockchain (blokklánc) technológia biztosítja, hogy a rendszer 100%-ig biztonságos.

Kövess minket

COPYRIGHT 2017-2018 | MINDEN JOG FENNTARTVA | Blockchain Solutions Zrt.

Adatvédelmi azonosító: NAIH-137445/2018 | ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató