Menü Bezárás

3+3 érv, miért érdemes minden nap szavazni a DBR-ban

Szerző: Hugauf Árpád

“Meddig éri meg ezt (értsd: szavazást) csinálni? Mikor látunk ebből kézzelfogható hasznot, magyarán forintot? Néha éjjel-nappal fent vagyok és szavazok, hogy jobb helyezést érjek el és másnap több CC-t kapjak. Kezdek fáradni…” – hallom időnként a felhasználóktól, olvasom hozzászólásokban.

Mielőtt megosztok 3 közvetlen és 3 egyéb szempontot, amiért minden nap érdemes használni a DBR-t, pár gondolat a szavazással kapcsolatban. Hasonló folyamaton megyünk szinte mindannyian át, ki gyorsabban, ki lassabban. Lelkesen elkezdjük a szavazást, azonnal látjuk az eredményt és a napról napra meredeken emelkedő árfolyamot, ez tovább lelkesít, egyre tudatosabbak, rutinosabbak vagyunk, kialakul a saját stratégiánk,… függővé válunk, nem tudjuk letenni…. elfáradunk, csökken a lelkesedés, egyesek ki is égnek. Ismerős történet? 

Minden nap persze nem vállalható ez a pörgés és nem is szabad így csinálni. A testünk előbb-utóbb benyújtja a számlát. Ha tudsz heti 1-2-3 erősebb napot csinálni, pl. amikor reggel jobban állsz a ranglistán, 50%-on belül vagy, esetleg közel a 10%-hoz, akkor azt érdemes megnyomni, egyébként pedig kezeljük kicsit lazábban a kérdést, ne görcsöljünk nagyon rá. Nézzünk rá kb. óránként és arra ügyeljünk, hogy legalább 11x szavazzunk minden nap (ennek több előnye van, részleteket most nem tudom kifejteni itt).

Rendelkezésünkre áll 3+3 erős érv, hogy miért éri meg kitartani és minden nap szavazni.

Bevezetésképpen…. Van egy nagyon átgondolt, egymásra épülő stratégiánk, amivel egy autonóm gazdasági közösséget tudunk felépíteni a kor legújabb technológiai vívmányainak felhasználásával (blokklánc, okosszerződés, kriptopénzek, tokenizáció, mesterséges intelligencia, megosztás alapú gazdaság). Ezt hat éve, 2018-ban kezdtük a nulláról, lépésről lépésre megvalósítani és már elmondhatjuk, hogy elég jól állunk. A legnehezebb időszakokon már túl vagyunk, a dzsungel mélyét már megjártuk. Lehet természetesen azt vitatni, hogy “miért tart ilyen sokáig, mások később indultak, hamarabb befejezték…” stb. Igen, tudjuk, és azt is, hogy sok nagy reményű vállalkozás azóta már meg is szűnt. Úttörők vagyunk, az SCN-hez hasonlót eddig még senki nem hozott létre. 

Íme a 3+3 érvünk. Az első 3 szorosan, rövid távon összefügg a DBR szavazással, a második 3 hosszabb távon:

  1. már nem kell sok idő, nehezén túl vagyunk
  2. az új DBR alkalmazás jelentősen megkönnyíti majd az életünket
  3. bárki felépíthet magának komoly vagyont pár év alatt jelentősebb rizikó nélkül
  4. a CoverMarket globális piactérrel feltesszük a koronát az egész ökoszisztémára
  5. az időzítés most a legkedvezőbb
  6. passzív jövedelmet is szerezhetünk

#1

Egyik  érvük a kitartásra, hogy már nem sok idő kell, hogy kézzelfogható eredményt lássunk. Természetesen a CC könnyű, gyors eladásáról van szó. A mai ismereteink szerint kb. 2024. nyár közepén elindulhat a belső tőzsde. Előbb terveztük, ahogy a DBR teljeskörű bevezetését és nemzetközi piac megnyitását is. Először a tavalyi év végére, majd idén április elejére, ami főleg technikai, informatikai okokból nem sikerült. Van viszont egy konkrét dátumunk: április 26-án, péntek este részletes tájékoztatót tartunk az új DBR alkalmazás indulásával és a továbbfejlesztett CC jutalmazással kapcsolatban. Ezt követően teljesen megváltozik a helyzet:

  • elindulhat a nemzetközi bővülés, az új felhasználók elkezdenek szavazni
    • ennek érdekében nagyobb akciókat fogunk hirdetni, pl. egy-egy akciós napon 1 Bitcoinnyi CC-t tervezünk kiosztani (ezt a kriptopiacon „airdrop”-nak hívják),
    • ehhez szükséges CC rendelkezésre áll: tavaly nagyon sokat vásároltak a tagoktól a cégeink, gyakorlatilag az összes szabad pénzt CC-be forgattuk vissza az emberek nagy örömére.
  • az új indulók keresletet fognak támasztani a CC-re
    • egyrészt hamar felismerik, hogyha több CC-t akarnak gyűjteni, sikeresebbek akarnak lenni, akkor CC-s szavazati csomagra is szükségük lesz, 
    • másrészt többen felfedezik a Jövőépítő Programban rejlő előnyöket és ennek elindításához is érdemes lesz CC-t vásárolniuk, 
    • harmadrészt a várható árfolyam emelkedés miatt bárki vásárolhat befektetési, spekulációs szándékkal is CC-t,
  • a folyamatos, nagyszámú új belépő miatt sok kezdő felhasználó lesz, mi pedig – “régi motorosok” – könnyebben leszünk a TOP-on és kapunk utána sok CC-t,
  • a kereslet miatt el tud indulni a belső tőzsde, ahol rugalmasabban tudjuk eladni a CC-ket, de itt számolni kell az árfolyam csökkenéssel, mert ettől kezdve szabadáras lesz a CC
  • ezután elindul a külső tőzsdére való felkészülés, amihez még sok feltételnek kell teljesülnie (nagyobb létszám, több létrehozott CC, formai kellékek, technológiai fejlesztés, pl. blokklánc elindítása….stb.), de az idei tervben a külső tőzsdei indulás is benne van
  • a külső tőzsdére lépéssel pedig teljes likviditása lesz a CC-nek és nagyjából ekkor érkezhetünk a „Kánaánba” (ez év második felében), ahogy Tarnay Kálmán ötletgazda mondta egy alkalommal.

#2

A másik, hogy az új DBR alkalmazás jelentősen megkönnyíti majd az életünket:

  • újra elérhető lesz a Voting Assistant:
    • a meghívottak átvehetik meghívójuk szavazati tippjeit 
    • be tudunk kapcsolni robotot, ami pl. éjjel is tud szavazni helyettünk, figyelve, hogy az aktív szavazók merre mennek, őket követve
  • a 24 órás elszámolás mellett elindul az órás elszámolás is: aki csak pár órát tud egy nap szavazni, az is kaphat annyi CC-t, hogy neki is megéri majd minden nap részt vennie,
  • az új alkalmazás sokkal teherbíróbb lesz, nem fog akadozni, mint a jelenlegi, 
  • sokkal több infót, több segítséget fog adni, egyszerűbb lesz vele az élet (pl. mobilon is látható statisztikák, értesítések, szignálok…stb.)

#3

A harmadik érvünk, hogy közben tehát még a mostani prototípus applikációval és szerényebb jutalmazás mellett is – bárki felépíthet magának komoly vagyont a Jövőépítő Programmal és a DBR szavazással, pár év alatt, jelentősebb rizikó nélkül. 

Egy tömegek számára is vállalható kezdő befizetés után önfinanszírozható a program. Olyan vagyon építhető fel, amit más módon a hagyományos pénzügyi mátrixban képtelen lenne az emberek többsége ilyen rövid idő alatt, vagy egyáltalán elérni. Ez a vagyon egyelőre belső eszközökben lesz (BTH és ECC), de természetesen megvan a megoldás, hogyan tudjuk átváltani kriptopénzre, vagy hagyományos pénzre.

Ezt a vagyonépítést tehát Jövőépítő Programnak nevezzük, amivel annyi tőkét, fedezetet (BTH) tudunk magunknak felépíteni, hogy ebből az “okosfedezetből”  létrehozható csereeszközünket (CoverNote) el sem tudjuk majd költeni ebben az életünkben. Ezzel párhuzamosan egy másik, szintén „tőkének és fedezetnek” is tekinthető eszközt is gyűjtünk, az ECC-t, amit naponta tudunk CC-re átalakítani a DBR-al. A CC-vel pedig további árfolyamnyereséget is realizálhatunk, tehát több vasat is tartunk a tűzben.

#4

A negyedik érvünk, hogy a CoverMarket globális piactérrel fel fogjuk tenni a koronát az egész ökoszisztémára. Talán ezt is sikerül idén elindítani, ha nem, akkor jövőre. A nehezebbik része, az egyedi stratégia felépítése és a szoftver motorja már készen van, a „kormányt, a karosszériát és a kuplungot” (SCN pénztárcával való összekötést) kell még megcsinálni. A CoverMarketen csak CN-el tudunk vásárolni és vállalkozók is jöhetnek majd, így sokkal szélesebb lesz a kínálat. Reméljük autók, ingatlanok, utazások és természetesen élelmiszerek és és egyéb szolgáltatások is kaphatók lesznek. Gyakorlatilag minden.

Apropo! Gyere el egy helyi piacra és próbáld ki! Június első hetében kettő is lesz Budapesten, az egyik egy CoverMarket Pont megnyitó Zuglóban. Minden hónap utolsó szombatján Kecskeméten van ilyen helyi piac és minden évben szervezünk 2-3 országos piacot is. További élő digitális piacok itt találhatók, a naptár folyamatosan frissül: https://covermarket.hu/covermarket-naptar/

A hosszú távú, távlati terv a teljesen új termék- ill. beszerzési láncok kiépítése. A CoverMarket egy mintaprojekt: bárki létrehozhat majd vállalkozást a platformunkon, pl. egy másik piacteret. Igazából egy Google Play-hez, vagy App Store-hoz hasonló platformot képzelj el, ahonnan piacterek sokasága lesz elérhető. A CN fizetési kaput pedig integrálhatóvá tesszük a már meglévő webáruházakba, így a „csápok” sokkal messzebb nyúlhatnak majd, mint most el tudnánk képzelni, így még szélesebb kört érhetünk el.

#5

Következő érvünk az időzítés. Hamarabb terveztük lerakni az ökoszisztéma alapjait, ezért a korábbi, 2020-22-es kriptopiaci hullámot nem tudtuk meglovagolni. De a mostanit már igen! Megint bikapiac van (ld. ábra), a világ most újra jobban figyel a kriptopénzekre. Április második felében lesz a BTC blokkláncán a következő un. „felezés” is, azaz a kibányászott blokkok (adathalmazok) után fele annyi BTC jutalmat kapnak a bányászok, mint előtte. Ilyen felezés négyévente van és ezt követően mindig megemelkedtek az árfolyamok:

Bitcoin Price

Forrás: https://cryptorank.io/price/bitcoin/halving

Ez nem csak a BTC-nél volt tapasztalható, hanem hatással volt a legtöbb kriptopénzre. Ha erről többet szeretnél megtudni, itt találsz egy jó összefoglalót: https://academy.binance.com/hu/glossary/halving

#6

…és az utolsó érvünk… Lenne még több is, de most csak egyet emelek ki. Mindenki szeretne passzívan pénzt keresni. Ezt legegyszerűbben befektetésekkel lehet elérni. Bár a CC – mint külső eszköz – tekinthető és használható befektetésként is, de a mi igazi, rendszeren belül elérhető befektetési eszközünk a CoverCash (CH) lesz, amellyel befektetési tokeneket lehet majd vásárolni. Ha már gyűjtöttél okosfedezetet (BTH), akkor abból – különböző belső tranzakciók segítségével – létre tudsz hozni CH-t is.

A befektetési tokenek hasonlóak, mint a részvények. Olyan vagyonértékű eszközök, amelyeket blokkláncon tárolnak és személyhez köthetők, beazonosítható digitális tulajdont testesítenek meg. Ugyanúgy adható, vehető, mint a részvény, vagy bármelyik kriptopénz. Befektetési tokent pedig szinte bármire létre lehet hozni, így óriási potenciál van benne. Mi elsőként a DBR-ra, illetve a CoverMarketre tervezzük megcsinálni. Ha veszel majd pl. CoverMarket befektetési tokent, akkor tulajdonrészed lesz a CoverMarketben. Ha jól működik a piactér, hasznot termel és részesedést kapsz a tokenjeid után. Emiatt várható, hogy igény lesz rá és ha emelkedik az értéke, akkor árfolyamnyereséget is realizálhatsz. Mint mindig, itt is fokozottan számolni kell a kockázatokkal, ezért sose vásárolj nagyobb összegben kriptoeeszközt, mint amekkora összeg elvesztését megengedheted magadnak. 

Végül egy kérdés: 

Szavaztál ma már? 

Ha ezt minden nap megteszed (célozd meg a min. 11 szavazást naponta) és hozzájárulsz közösségünk belső árfolyamának erősítéséhez, akkor minden nap kapsz CoverCoin jutalmat. Gyűjts minél többet! 

A DBR és a CC története csak most kezdődik…

Írjunk együtt történelmet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!