Menü Bezárás

Kérdések, válaszok az SCN-el kapcsolatban

Kérdések - válaszok

Kérdések, válaszok az SCN-el kapcsolatban

Egy univerzális gazdasági, kereskedelmi és befektetési platform, ökoszisztéma és köré szerveződő felhasználói közösség, melybe a világon bárhonnan, bárki bekapcsolódhat felhasználóként, fejlesztőként, kereskedőként és szolgáltatóként.

Az alaprendszerhez szabványos felületen keresztül korlátlanul kapcsolódhatnak belső és külső fejlesztésű alkalmazások. Az ökoszisztéma saját elszámoló rendszerrel és eszközökkel rendelkezik (ez a Smart Crypto Note, azaz SCN), emellett képes kezelni az egyéb fizetési formákat is, mind a kripto-, mind a FIAT-eszközök területén. Jelenleg (2024-ban) is még fejlesztés alatt van azonban egyes elemei már teljeskörűen működnek.

Az alapkoncepció a közösségi gazdaság elveire épül, melynek részei a kamatmentesség, az okos-fedezet, az egyén által kibocsátható saját csereeszköz azaz pénzhelyettesítő, a közösségi árfolyamszabályozás és egyéb innovatív megoldások.

A transzparenciát a blockchain technológia és az okosszerződések biztosítják. A rendszer hidat képez a kriptoeszközök és a hagyományos pénzügyi termékek között. Az általános működés a mesterséges intelligencia és adatvezérelt marketing eszközeivel valósul meg.

  • Az SCN független közösségi ökoszisztémáját elérhetővé teszi a tagok számára
  • Segíti a felhasználókat az SCN-ben való eligazodásban, használatában oktatással, tanácsadók (mentorok) képzésével, kommunikációval
  • Népszerűsíti az SCN-t 
  • Fiat és kripto eszközöket vált a felhasználók számára az SCN eszközeire,  ill. tranzakciós költségek fedezésére.
  • BiTHard-ot (“okosfedezetet”) vált CoverCoin-ra (CC)
  • Kezeli a Jövőépítő Programmal kapcsolatos befizetéseket, elszámolásokat
  • Közreműködik a CoverMarket Digitális piacok szervezésében.
  • Fiat és kripto eszközöket vált a felhasználók számára az SCN eszközeire,  ill. tranzakciós költségek fedezésére.
  • BiTHard-ot (“okosfedezetet”) vált CoverCoin-ra (CC)

Fejleszti és üzemelteti az SCN ökoszisztémájának elemeit, moduljait.

  • Belső eszközt vásárolhatnak kripto vagy fiat eszköz felhasználásával 
  • Belső eszközöket válthatnak maguknak (az SCN belső eszközei körében)
  • Okosfedezet segítségével csereeszközt (CN-t) tudnak létrehozni
  • Vásárlási keretükből, azaz a CoverNotePoolból (CNP) tudnak rendszeren belüli eszközöket létrehozni,
  • CoverNote-ot (CN-t) tudnak küldeni és fogadni egymás között (Okos szerződéssel védve)
  • ECC-t tudnak létrehozni CN-ből, CH-ből vagy CNP-ből költségtérítéssel.
  • CoverCoint (CC-t) tudnak létrehozni a közösségi árfolyam szabályozás (DBR) használatával ECC-ből (a CC egy SCN-hez kapcsolódó független kriptoeszköz)
  • Későbbiekben az ökoszisztémába csatlakozó vállalatok tulajdonrészéhez (befektetési tokenjeihez) juthatnak hozzá a CovercasH (CH) segítségével
  • Szintén a későbbiekben, tokent tudnak majd létrehozni, amellyel majd a tagok egymás között tudnak kereskedni.
  • Saját, korlátozott váltási keretük mértékéig BTH-t tudnak CC-re váltani egy belső elszámoló eszköz segítségével (EBTH)
  • Későbbiekben a CoverStock elnevezésű felületen érvényesíteni tudják majd a közösségi nyereségmegosztást.

Az alábbiakban ismertetjük az SCN független ökoszisztéma eszközeit. (Ezek eszközök nem „szokványos” virtuális fizetőeszközök.)

A HARD kupon jellegű eszköz. Különböző tevékenységekért ajándékba jár. Pl. regisztrációért, meghívotti forgalomért. Ha 1000 db összegyűlik, automatikusan átváltódik BiTHarddá (BTH). Nem váltható át fiat pénzre, nem átadható, nem örökölhető.

A BiTHard (BTH) az SCN fedezeti eszköze (Okosfedezet), amelynek birtokában a tagok digitális csereeszközt (CN-t) tudnak létrehozni. 5 400 000 000 db BTH jegyezhető le a rendszerben, ennyi áll rendelkezésre. Megvásárolható fiat vagy kripto pénzért (pl. CC-ért), vagy gyűjthető a HARD-ok segítségével. CN kibocsátásakor a kibocsátott CN-nel megfelelő értékben zárolásra kerül, amely 5 éven belül feloldható a tag által: a CNP létrehozásakor rögzített árfolyam alapján a zárolás feloldható a költség megfizetésével. A költség a tagnál a saját nemzeti devizájában van nyilvántartva és azzal is fizethető ki. Feltételekkel, limitált keretek között és limitált mértékben átváltható CoverCoinra a váltási jog alapján. A BTH nem adható át, viszont örökölhető.

A CoverNotePool (CNP) a BTH-ból létrehozható digitális vásárlási keret, az SCN egyik segéd eszköze. Felhasználható CN kibocsátására BTH fezete mellett. Létrehozásakor rögzül az árfolyama a DBR tárgynapi árfolyama szerint. Létrehozása után 5 évig használható fel, utána megszűnik. Teljeskörű verifikáció után a tag kap ajándék CNP-t, amelynek mértéke a bevezetési időszakban hetente csökken egy-egy egységgel.

A CoverNote (CN) csereeszköz, egymás közötti árucserében, ill. CoverCash létrehozására használható. A CNP-ből a rendelkezésre álló BTH fedezet mértékéig hozható létre. A CN-t a felhasználó hozza létre magának, árfolyama az SCN független ökoszisztémán belüli konszenzuson (DBR) alapján kerül meghatározásra. A CoverNote nem váltható fiat pénzre, azonban örökölhető.

A CovercasH (CH) egy jövőbe mutató eszköz, amellyel a jövőben az SCN ökoszisztémába becsatlakozó vállalkozásokban lehet majd tulajdonrészt szerezni. A CovercasH nem váltható fiat pénzre. A CovercasH, ill. a segítségével vásárolható tulajdonrészek (tokenek) a későbbiekben, a szabad piacon értékesíthetők lesznek. A CH átváltható ECC-re 20% költség fiat- vagy kriptopénzzel történő megfizetésével.

Az Előjegyzett Coin (ECC) az SCN egyik segédeszköze. Minden tag 1000 db ECC-t kap a telefon számának azonosítása után. Minden vásárolt, vagy szerzett BTH után szintén jár 1000 ECC a tagnak. Felhasználható DBR szavazati csomagok beváltására. DBR használata során átalakul CC-ra a DBR szabályzata alapján.

Az EBTH az SCN belső elszámoló eszköze. A tagok befizetései EBTH-ban kerülnek jóváírásra, majd a különféle tranzakciók költségei fizethetők EBTH-val. A váltási jogok érvényesítése is EBTH felhasználással történik.

A CC az SCN-től független, de hozzá szorosan kapcsolódó – jelenleg (2024-ben) még fejlesztés alatt lévő – kriptoeszköz. A közösségi árfolyam szabályozásban (DBR) való részvétel által jön létre ECC-ből. Szabadon küldhető, értékesíthető a tagok között. Külső kriptotőzsdén is elérhető lesz. Felhasználható DBR szavazati csomag váltására, BTH vásárlására, fedezetként CN létrehozásakor, váltási jogok érvényesítésére.

  • HARD nevű kupon jellegű eszközt a díjmentes regisztrációt követően.
  • CoverNotePoolt, azaz vásárlási keretet akkor kap a felhasználó jutalmul, amikor azonosította email címét és telefonszámát.
  • A fentiek egyike sem minősül virtuális fizetőeszköznek.

Abban az esetben, ha a felhasználó rendelkezik megfelelő mennyiségű CoverNotePoollal és BitHarddal, lehetősége van CoverNote kibocsátására. Ekkor a CoverNotePool felhasználódik, a BTH pedig zárolásra kerül. A CoverNote létrehozásával létrejön egy tartozás, amelynek mértékét a létrehozott CoverNote mennyisége és a felhasznált CoverNotePool létrehozásakor ahhoz kapcsolt érték együttesen határozzák meg.

Két módon:

  • 1000 HARD összegyűjtésekor 1000 BiTHard jön létre (a 1000 HARD megszűnése mellett)
  • Vásárolhat is BiTHard-ot maximum 1000 db-ot.
  • 2023. október-től már csak külső kripto eszközre, CC-re történik váltás, amely eszköz szabadon adható, vehető, küldhető, árfolyamát a piaci ár bevezetéséig a DBR határozza meg.
  • Korábban a tagok saját korlátozott váltási keretük mértékéig az eszközök rendelkezésre állásának függvényében BTH-t fiat vagy kripto eszközre tudtak magunknak váltani.

Az első tag 2018. január 1-jén regisztrált a rendszerben

Az SCN rendszerébe bárki díjmentesen regisztrálhat és díjmentesen kapja meg a személyes, digitális eszközeinek nyilvántartását biztosító felhasználói fiókját (“vagyonkezelő” platform), az árfolyam szabályzó platformot (DBR) és a kriptopénzt kezelő tárcáját (CoverCoin modul). A regisztrált tagok azonosítás után a közösség teljes jogú tagjává válnak: személyes tanácsadót, mentort kapnak, akihez kérdéseikkel fordulhatnak, gyűjthetnek digitális kuponokat (HARD-okat) és Okosfedezetet (BTH), létrehozhatnak vásárlási keretet (CNP), kibocsáthatják a saját digitális csereeszközeiket (CN), részt vehetnek a CoverMarket-en, a közösség piacterén és adhatnak, vehetnek a jogszabályok által meghatározott formában és mértékben, részt vehetnek egyéb programokon, tájékoztatókon, oktatásokon. 

Fiat pénzért, kripto eszközökért és CC-ért lehet BTH-t vásárolni. A személyes felhasználói fiókban található bankszámlára történő utalással az összeg az EBTH tárcájában kerül jóváírásra, vagy a befizetés, banki utalás közleményében megjelölt konkrét célra bekönyvelve ( pl. BTH vásárlásra). 

Okosfedezet vásárlásakor a legnagyobb kedvezmények előnyök, és a legtöbb plusz eszköz akkor keletkezik, ha a tag 1000 BTH-t vásárol (DBR bevezetése előtt 1 BTC értékben). Aki nem tud, vagy nem akar egy összegben vásárolni, az megteheti az un. Jövőépítő Program segítségével havi rendszerességű, kisebb összegű váltásokkal is. A Jövőépítő Program a tag személyes felhasználói fiókjában indítható el egy elektronikus megállapodást követően a szabályzat elfogadásával. A Jövőépítő Program rugalmasan teljesíthető, módosítható, akár fel is mondható. Felmondás, megszűnés esetén minden befizetésből származó érték a tag digitális tárcájában marad, mindössze a pluszként kapott extra bónuszok kerülnek visszavonásra.

A  tagok interneten vagy személyes ajánlás útján értesülnek az Smart Crypto Note működéséről. A rendszer honlapja a www.smartcryptonote.com címen érhető el. 

error: Content is protected !!